Renginiai, skirti šeimos dienai paminėti

Jei norime būti vaiko prisiminimuose rytoj, turime dalyvauti jo gyvenime šiandien.
Gegužės 16 ir 17 dienomis mokykloje-darželyje vyko renginiai, skirti šeimai. Mokinių koncertas tėvams „Mamytę myliu ir tėvelį“ bei darželio šventė „Muzikinė kaukė“ tiek vaikams, tiek tėvams, tiek mokyklos-darželio darbuotojams dovanojo daug malonių akimirkų.
Vaikai nekantravo, norėdami parodyti tėvams meninę programą, kurią buvo paruošę mokytojų padedami. Jie sekė akimis ir laukė tėvų palaikančio žvilgsnio, stengėsi tėvus sudominti ir įtraukti juos dalyvauti jų sumanytose užduotyse, džiaugėsi būvimu kartu.
Šeima  daro didžiulę įtaką,  fomuojant vaiko vertybes ir pasaulėžiūrą, čia išmokstama pagarbos ir atsakomybės, čia sužinoma, kas yra tiesa, o kas melas, šeimoje suprantama, kas yra gražu, o kas ne. Vertybinis pamatas, kurį pakloja mums tėvai lydi visą gyvenimą ir arba padeda, arba trukdo siekti savo tikslų ir realizuoti savo sumanymus.
Jei šeimai pavyksta suteikti vaikui šaknis, tai vėliau jam leidžia  atlaikyti išbandymus ir sunkius laikus, o  sparnai  leidžia  pakilti virš visko, pamatyti pasaulį, pasiekti toliau nei pavyko jo tėvams.
Sveikinant visas šeimas su ypatinga diena, linkima išmities ir kantrybės, suteikiant savo vaikams šaknis ir sparnus.