Žemės diena

Kiekvienais metais kovo 20-ąją minima Žemės diena, kuri pasirinkta neatsitiktinai, nes būtent dabar visuose žemės kampeliuose dienos ir nakties ilgumas tampa vienodas.
Ši diena ragina mus ir įpareigoja konkrečiais darbais prisidėti prie gamtinės aplinkos puoselėjimo ir saugojimo.Tą galime atlikti kiekvienas savo kieme, darbe, mokykloje. Rūpintis Žemės išsaugojimu privalome visi ir kiekvieną dieną.
Kaip šią dieną įprasminti, paminėti ir iš jos pasimokyti?
Mūsų mokykloje vyko projektinė diena, kurios metu mokiniai  „Moksliukų laboratorijoje“ atliko eksperimentus  su įvairiomis medžiagomis, mokėsi dirbti pagal instrukcijas. Vaikai dirbo komandose, atsakingai atliko užduotis ir pajuto tikrą atradimo džiaugsmą.
„Menų laboratorijoje“ vyko kūrybinis procesas. Čia kiekvienas galėjo savo sumanymus išreikšti savitai, ne pagal instrukcijas, o interpretuojant, ieškant geriausio ir gražiausio sprendimo. Vaikų rankomis buvo sukurti mūsų Žemės gyventojai – gyvūnai.
Šiek tiek pavargę nuo intensyvaus protinio ir kūrybinio darbo vaikai galvas pravėdino ir kojas pramankštino sporto salėje. Dalyvavo linksmosiose estafetėse ir žaidė judriuosius  žaidimus.
O jau tada – laukė susitikimas su ypatingais svečiais – ropliais. Mokiniai dalyvavo edukacinėje pamokoje „Roplių pasaulis“.
Užsiėmime vaikai sužinojo apie roplių elgseną, gyvenimo ypatumus, charakterį ir gyvenimą natūralioje ir žmogaus sukurtoje aplinkoje. Daug emocijų sukėlė tai, kad kiekvienas, kuris norėjo išbandyti save ir nugalėti išgalvotas baimes, galėjo driežą, žaltį paliesti savo rankomis.
Projektinės dienos pabaigoje mokiniai pristatė savo sukurtus darbus gamtosaugine tema. Labai pamokantys antrokų piešiniai ir plakatai. Pirmokai nupiešė savo mylimus gyvūnus.
Trečiokai skaitė  sukurtus eilėraščius apie gamtą, o ketvirtokai rašė straipsnius apie miškų išsaugojimą.
Džiugu, kad kiekvienas iš mūsų šiandien  mintimis, darbais, ateities planais prisidėjome prie gražios ir prasmingos dienos paminėjimo.