Giesmių giesmelė – 2018

Kovo 23 d. mokyklos – darželio mišrus vokalinis ansamblis iš vienuolikos  1 – 4 klasių mokinių dalyvavo respublikiniame vaikų ir jaunimo festivalyje – konkurse „Giesmių giesmelė – 2018“.
Šiais metais konkursas pavadintas „Naują Giesmę giedokite Viešpačiui, nuostabius darbus Jis daro“ organizuojamas jau devynioliktą kartą. Konkurso tikslas – puoselėti ir plėtoti krikščioniškojo giedojimo kultūrą bei tradicijas. Organizatoriai – Kauno m. Švietimo skyrius, VDU „Rasos“ gimnazija ir Palaimintojo Jurgio Matulaičio parapija. Šiemet į kasmetinį konkursą atvyko  63 kolektyvai iš įvairių Lietuvos miestų: Kretingos, Kaišiadorių, Prienų, Visagino, Jurbarko, Panevėžio, Jonavos, Švenčionių, Elektrėnų, Kazlų Rūdos, Kauno ir Kauno rajono. Konkurse dalyvavo mažieji giesmininkai iš lopšelių-darželių, pradinių mokyklų, progimnazijų. Į kvietimą dalyvauti konkurse atsiliepė atlikėjai ir iš gimnazijų, muzikos bei meno mokyklų. Čia linksmai skambėjo vienbalsės, dvibalsės ir tribalsės giesmės, bei giesmės atliekamos a cappella, kurias giedojo ansambliai, kvartetai, tercetai, duetai ir solistai.
Pažagienių mokyklos-darželio jaunieji giesmininkai buvo paruošę dvi giesmes: Leonido  Abariaus ir Bernardo Brazdžionio „Ryto maldoj“ bei Šv. Pranciškaus verstą į lietuvių kalbą Georgo Gselio giesmę “Švenčiausias, aukščiausias“. Ansamblį ruošė muzikos mokytoja Enrika Valikonienė ir „Do re mi šalyje“ būrelio vadovė Kristina Miliškevičienė. Konkurso komisija atrinko 21-ą laureatą, geriausius solistus ir vokalinius ansamblius, kurie koncertuos gegužės 13 d. Palaimintojo Jurgio Matulaičio bažnyčioje.
Dėkojame mokinius ruošusioms mokytojoms ir tėveliams už rūpestį, palaikymą ir pagalbą. Norime dar kartą pasidžiaugti ištvėrmingais ansamblio giesmininkais: 1 klasės mokinėmis – Andrėja, Goda, Martyna Toma ir Jone; 2 klasės mokiniais – Nojumi ir Greta; 3 klasės mokinėmis – Emilija Saule, Aneta, Igne, Evelina; 4 klasės mokine Giedre. Didžiuojamės jais ir linkime sėkmės kituose konkursuose!