Aš, tėtis ir mama – sportuojanti šeima

20160517_175009 20160517_172640 20160517_172413 20160517_142043Šeima – toks mielas ir šiltas žodis. Į jį telpa tiek daug: mamos lopšinė, nerimas jos akyse ir pirmas pabarimas, tėčio švelnus žvilgsnis ir jo rūpestingų rankų tvirtumas.
Gegužės 17 d. mokyklos-darželio kieme vyko smagi šeimos sporto šventė „Aš, tėtis ir mama – sportuojanti šeima.“  Džiugu, kad oras buvo mums palankus ir debesys nesugadino šventės. Susirinkusios šeimos aktyviai registravosi ir ruošėsi kartu pasportuoti. Panorusių dalyvauti šeimų buvo net dvidešimt penkios, o dalyvių apie aštuoniasdešimt.
Po registracijos, visus  tėvelius vaikai pasveikino eilėraštukais apie mamą ir tėtį. Vėliau nekantraujančias šeimas  pakvietėme savo jėgas išmėginti įveikiant  10 užduočių. Šeimos savo lankstumą ir sumanumą pademonstravo įveikiant užduotį „Voratinklis“, jai teisėjavo mokytoja Agnė. Pirštukų miklumo pareikalavo užduotis „Miklūs piršteliai“. Šios užduoties teisėja Asta. Taiklumo reikėjo Editos P. ir auklėtojos Vilmos užduotyse „Kėgliai“ ir „Metimas į krepšį“.  Šeimos savo koordinaciją patikrino užduotyse „Pereik upelį“ ir „Rieda kamuoliukai“. Šių užduočių teisėjos auklėtojos Vida ir Edita. Žinias apie sveiką mitybą pademonstravo užduotyje „Suk, suk galvelę“. Šią užduotį paruošė ir jai teisėjavo visuomenės biuro specialistė Aušra. Tėveliai kartu su vaikais dar ir paspirtuku važiavo, lankus mėtė, pabirusias raideles rinko ir iš surinktų raidelių dėliojo žodį „Šeima – tai jėga“. Šioms užduotims balus skaičiavo ir laiką fiksavo teisėjos Irmina, Ramutė ir Enrika. Komisijos nariai (direktorė Vilma ir muzikos vadovė Kristina) irgi nesnaudė. Susumavo visų dalyvių rezultatus ir paskelbė nugalėtojus. Nominacijos skirtos kiekvienai šeimai vis kitokios, juk mes visi esame skirtingi ir tuo ypatingi. Po apdovanojimų visi vaišinosi savo atsineštomis vaišėmis.
Visų nuotaika buvo puiki, o ypač vaikų, juk nieko nėra nuostabiau už kartu su tėveliais praleistą laiką.