Projektas „Dantukai“

dantukaiBalandžio mėnesį mokykloje-darželyje vyko projektas „Dantukai“. Jo metu ikimokyklinio ugdymo grupių vaikai ne tik su auklėtojomis, bet ir su sveikatos priežiūros specialiste Simona Baranauskaite kalbėjo apie dantukų priežiūrą, sveiką mitybą ir įvairias dantų negalavimus sukeliančias priežastis. Vaikų darbeliuose atsispindėjo noras prižiūrėti savo dantukus, sveikai maitintis.

„Pelėdžiukų“ grupės vaikai kartu su auklėtoja Vida Ploniene paruošė mini spektakliuką apie skaudantį dantuką. Susirinkę į salę vaikai įtvirtino žinias, minė mįsles, deklamavo apie dantukus, dainavo, šoko „Švarių rankučių šokį“, mankštinosi, kad būtų sveiki. Projektą užbaigė į mokyklą-darželį atvykusi viešnia lektorė Rima Adomaitienė iš Panevėžio kolegijos. Ji vedė I-IV klasių ir priešmokyklinės grupės vaikams paskaitėlę apie dantų priežiūrą, vaizdinėmis priemonėmis parodė, kaip teisingai valyti dantukus.

Renginio metu mokiniams buvo įteiktos burnos priežiūros priemonės – dantų šepetėliai, vaikiški burnos skalavimo skysčiai bei dantų pastos, visa tai turėtų paskatinti vaikus labiau prižiūrėti dantukus.