Projektinė diena „Kalėdų belaukiant“

Jau tapo tradicija prieš Kalėdas mūsų mokyklos pradinukams organizuoti projektinę dieną „Kalėdų belaukiant“. Jos tikslas – sudaryti mokiniams galimybes geriau pažinti save, draugus, savo gebėjimus, atsiskleisti ir išbandyti jėgas įvairiose veiklose.

Pirmiausia vaikai žiūrėjo dokumentinį filmą apie Kūčių puoselėjamas tradicijas ir Kalėdas. Pasakojo, kaip patys šeimose mini šias šventes. Po filmo turėjo išspręsti kryžiažodį. Puikiai sekėsi tiems, kurie atidžiai klausėsi. Lengviau atsipūtė, kai pabaigoje perskaitė gražų palinkėjimą „Lai Kalėdos atneša džiaugsmą!”

Turbūt, labiausiai mokiniai laukė linksmųjų estafečių, kuomet galima parungtyniauti. Tačiau lenktynės neįprastos: „Apsiauk ir apsirenk”, „Nulipdyk sniego senį”, „Ledo ritulys”. Smagus ir azartiškas matematinis žaidimas, kurio metu žaidėjai pasitikrino daugybos ir dalybos žinias.

Įdomi kūrybinė veikla. Kiekvienai komandai iš vienodų geometrinių figūrų reikėjo sukurti paveikslą, susijusį su Kiškio metais. Nei vieno vienodo! Iššūkis buvo kūrybiniam darbui sueiliuoti ketureilį su duotais veiksmažodžiais. Tačiau ir šią užduotį įveikė! Šaunuoliai vaikai! Žinome, kad kartais tenka mokykloje spręsti painius uždavinius, atlikti nelengvas teksto suvokimo užduotis. Todėl komandoms reikėjo sudėlioti dėlionę-patarlę apie mokslą. Vieni užtruko ilgiau, o kiti greitai perskaitė – „Mokslo šaknys karčios, bet vaisiai – saldūs”.

Džiaugiamės šiltomis ir jaukiomis akimirkomis, vaikų šypsenomis ir atliktais darbais.