Projektas „Augu sveikas ir žvalus”

20131127_122034 20131127_121817 20131127_121840Vaikai labai daug laiko praleidžia prie televizoriaus ir kompiuterio, mažai juda, valgo nesveiką maistą. Todėl šio projekto tikslas – įvairiais renginiais skatinti vaikus domėtis sveika mityba ir fiziniu aktyvumu. Suteikti ugdytiniams žinių apie sveiką gyvenimo būdą, padėti suprasti sveiko gyvenimo būdo privalumus, ugdytis sveikos gyvensenos įgūdžius ir įpročius, bei pripažinti sveikatą, kaip vieną svarbiausių vertybių žmogaus gyvenime.
Viso projekto metu organizavome renginius, diskusijas, konkursus ir įvairias varžytuves, sveikos mitybos tema. Pokalbiuose apie mitybą vaikai diskutavo apie tinkamą ir netinkamą maistą, sudarinėjo „Sveikos mitybos dienos meniu“.
1–4 klasių mokiniai aktyviai dalyvavo viktorinoje, atsakinėjo į klausimus. Mokiniai sužinojo, kad valgyti įvairių vaisių ir daržovių labai svarbu, nes tai yra vitaminų šaltinis, padeda augti ir išlikti sveikam. Visų komandų dalyviai buvo apdovanoti padėkos raštais. Nugalėtojų komanda – atminimo dovanomis.
Šis projektas padėjo vaikams, bendruomenei suprasti sveikos mitybos pagrindus, pagrindinių maisto medžiagų reikšmę, svarbą. Ugdytiniai suprato, kad kūno kultūra užima reikšmingą vietą kiekvieno žmogaus gyvenime. Poreikis judėti, savarankiškai mankštintis, fizinis aktyvumas turi būti ugdomi nuo mažų dienų. Būti sveikam yra kur kas svarbiau nei būti turtingam.

1 klasės mokytoja Rita Stankevičienė