Išvyka į Smilgių žemės ūkio bendrovę

DSCF5388_tinklapiui DSCF5387_tinklapiui DSCF5384 tinklapiui DSCF5383_tinklapisTęsiant šviečiamosios gyvulininkystės projektą, gruodžio 11 d. 1-3 klasių mokiniai  vyko į Smilgių žemės ūkio bendrovę. Čia mus pasitiko programos ,,Leader" vadovas.  Skaidrėse mokiniai matė Lietuvos ūkiuose auginamų gyvulių nuotraukas. Sužinojo, kaip vadinami jaunikliai. Aiškinosi, kokios priežiūros reikia, kad gyvuliai būtų sveiki. Minė mįsles.
Po įdomios pamokos visi ekskursijos dalyviai apsirengė vienkartiniais drabužiais ir nekantraudami savo kelionę tęsė karvių auginimo fermoje. Mokiniai matė, kokiuose aptvaruose auginamos karvės, kaip jos maitinamos ir melžiamos. Žiūrėjo, kaip vamzdžiais teka pienas į didžiulę mašinos cisterną ir taip iškeliauja į Vilkyškių pieninę, kur gaminami taip vaikų mėgstami glaistyti sūreliai.
Turbūt įdomiausia buvo glostyti veršiukus, stebėti, kaip juos maitina dirbtinė mama – kompiuteris. Juk veršiukai prie karvės turėtų būti pusę metų, o juos atskiria sulaukus vos dviejų savaičių.
Išvažiavę iš fermos, užsukome į Smilgių mokyklą. Čia mūsų laukė virėjos su gardžiais pietumis ir desertu. Programos ,,Leader" vadovas, atsisveikindamas su mokiniais, dar ir valgomų dovanų įdėjo.
Ekskursija labai patiko, nes daug sužinojome, pamatėme. O, svarbiausia, tai, kad yra keletas mokinių, kurie panoro tapti ūkininkais.