„Pelėdžiukų” sąskrydis Velžio lopšelyje-darželyje

Bundanti  gamta ir šylantis oras ne tik nuotaiką kelia, bet ir burtis drauge pabendrauti, pažaisti kviečia.  Panevėžio r. Velžio lopšelio-darželio, Dembavos lopšelio-darželio  ir Pažagienių mokyklos-darželio direktoriaus pavaduotojos ugdymui  drauge suorganizavo „Pelėdžiukų“ sąskrydį. Šias įstaigas vienija Europos  savanorių tarnybos  programos „Erazmus+“ savanoriai: Lili ir Emanuela  iš Italijos, Mimi iš Austrijos ir Anais  iš Prancūzijos.  Šios savanorės svečiuojasi mūsų šalyje jau nuo mokslo metų pradžios.
Velžio lopšelio-darželio kolektyvas svetingai ir šiltai priėmęs  priešmokyklinukus ir savanorius, paskelbė  „Pelėdžiukų“ sąskrydžio temą  – draugystė. Vaikai kartu su savanoriais dainavo angliškas dainas ir žaidė žaidimus. Kartu smagiai leidžiant laiką, atsiskleidė savanorių jau atsiradęs ryšys su vaikais ir šiltas tarpusavio bendravimas. Kai kurie vaikai išdrįso angliškai pakalbinti savanores.  Vėliau pasiskirstę grupelėmis priešmokyklinukai iš molio lipdė po raidelę, o kiekviena vaikų grupelė kartu nulipdžiusi raideles, sudėjo žodį – draugystė.
Sąskrydžio pabaigą vainikavo bendros vaišės. Visi ragavo savanorių iškeptus pyragus ir gėrė arbatą.
Smagus įstaigų bendradarbiavimas kartu su savanoriais, tai galimybė vaikams parodyti save, patikrinti savo drąsą kitoje aplinkoje, išmėginti  kūrybinius gebėjimus, susidraugauti su kitų įstaigų vaikais, anglų kalba pabendrauti  su savanoriais, pasisemti teigiamų emocijų ir praplėsti akiratį.