SKAITAU LIETUVIŠKĄ PASAKĄ

Nuo žmonijos civilizacijos pradžios iki šių dienų pasakos sekamos ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Jos – žmonių tarpusavio bendravimo įrankis, gilus aplinkos informacijos šaltinis.
Pasakos moko daugelio dalykų. Patirti baimę ir išmokti ją įveikti, įsiminti, kaip elgtis įvairiose situacijose. Vaikus traukia pasakų humoras, personažų veiksmų pakartojimai, kūrinių žaismingumas. Galų gale jos moko svajoti. Tai pats patraukliausias būdas esminėms gyvenimo tiesoms perteikti. Vaikai mėgsta pasakų iliustracijas, nes jos patraukia žvilgsnį ir žadina vaizduotę. Pasakų iliustracijose glūdi paslaptis.
Šiais laikais vaikai mažai laiko skiria skaitymui, daugiau – televizoriui, kompiuteriui. Suvokdami ypatingą pasakos reikšmę augančiai asmenybei, norime paskatinti susidraugauti su pasakomis. Todėl Pažagienių trečiokams ir ketvirtokams pasiūlėme dalyvauti tarptautiniame pradinių klasių mokinių piešinių ir dailyraščio konkurse ,,Skaitau lietuvišką pasaką “.
Mūsų mokyklą atstovavo taisyklingo, aiškaus ir estetiško rašymo įgūdžius turintys vaikai. Padėkos raštai įteikti Ugnei Cekanauskaitei, Giedrei Kriaučiūnaitei, Ignei Ivanovaitei, Evelinai Miliškevičiūtei, Anetai Dapkevičiūtei ir Nojui Preidžiui. Didžiausi sveikinimai jiems!