Vienu metu, visi kartu, vienu ritmu

Rugsėjo 18 d. mokykloje svečiavosi „Afrikos būgnai“. Mokiniai turėjo puikią progą išbandyti populiariausio Vakarų Afrikos djembe būgno muzikos terapijos pamoką. Sutelkiančioji ir gydančioji ritmo galia – pati svarbiausia.
Tai pagrindinis veikiantis necheminis vaistas, darantis stebuklus ir įkvepiantis veikti. Po terapinio muzikos garsų seanso akivaizdžiai juntamas teigiamas poveikis fiziniam kūnui ir psichikai: išnyksta arba sumažėja skausmas, klausos ir kalbos sutrikimai, protinis ir emocinis stresas, jaučiamas palengvėjimas, pagerėja miego kokybė, geriau sutelkiamas dėmesys, išlaisvinamos kūrybinės galios.
Mokyklos-darželio mokiniams tai buvo puikus būdas įdomiai praleisti laiką, išlieti savo energiją, išmokti įvaldyti būgną bei susipažinti su Vakarų Afrikos būgnų muzika! Šios pamokos metu vaikai ne tik turėjo galimybę lavinti klausą, ritmo pojūtį ir muzikinius gebėjimus, bet taip pat tai buvo kaip pramoga, suteikianti džiaugsmo ir nepakartojamų įspūdžių. Vos pradėjus groti apėmė džiaugsmas, pakylėta nuotaika, bendrystės jausmas. Klausydami organizacijos „Afrikos būgnai“ vadovo Gedimino  grojamų natų ir patys jas puikiai atkartodami vaikai atsipalaidavo, tarsi įgavo saugumo  ramybės jausmą ir tiesiog džiaugėsi šia akimirka.
Užsiėmimą vainikavo bendras ritualo dalyvių muzikavimas. Esame dėkingi Panevėžio rajono Visuomenės sveikatos biurui už tokią nerealią edukacinę patirtį. 

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Loreta Klimkevičienė