Auk sveikas ir laimingas

Jau ne pirmus metus vykdome visuomenės sveikatos biuro remiamą projektą „Auk sveikas ir laimingas“. Vienas iš projekto uždavinių – ugdyti pasitikėjimą savimi dėl dažnesnių vaikų patyčių. Todėl rudens pabaigoje 1-4 kl. mokiniams vyko praktinis užsiėmimas „Kendo – kelias pagarbos ir pasitikėjimo link“.
Kendo – senosios Japonijos samurajų kovos menas. Šiandien – tai žmogaus vidinės stiprybės, pasitikėjimo savimi, pagarbos ugdymo priemonė. Užsiėmimai prasidėjo nuo elementarių pagarbos taisyklių aptarimo: kaip susikaupti, pasisveikinti, girdėti mokytoją, saugiai elgtis vienas kito bei aplinkos atžvilgiu. Vaikai mokėsi  suprasti, kas yra pagarba sau ir kitam, kaip nugalėti baimes, kaip sustiprinti save.
Mokymosi esmė – ne nugalėti kitą, bet įveikti kai kurias savo ydas: nusivilimą, nepasitikėjimą, aplaidumą. Vaikai sužinojo, kad siekiant  laimėti, būtinos taisyklės ir išsilavinimas. Jie vardijo po vieną savo silpnybę ir kovojo su ja. Tuo pačiu buvo akcentuojama drąsa  bei bendradarbiavimas.
Vaikų užsiėmimas su Viešosios įstaigos „Kyumeikan mokykla“ treneriais Raimonda ir Ričardu taip pat suteikė mokytojams galimybę stebėti ir geriau pažinti savo mokinius.