Projektinė diena „Vėlinės ar Helovinas?“

Prieš pat atostogas 2–4 klasių mokiniams buvo projektinė diena „Vėlinės ar Helovinas?“

Tą dieną mokiniai sužinojo apie Helovino šventės kilmę, kodėl žmonės persirengia baisiomis būtybėmis, kokiais skanėstais vaišinami vaikai, kai vaikšto po namus. Kai kurie mokiniai draugams demonstravo savo kostiumus. Tai ir skeletai, vampyrės, raganos, velniai…

 Vėliau mokinių laukė pamokos. Pamokos, bet kitokios! Per dailės ir technologijų pamoką vaikai nuvėlė vorus, kuriuos apgyvendino mokyklos-darželio koridoriaus voratinkliuose. Per fizinio ugdymo pamoką vyko linksmoji estafetė, kurios metu vaikai piešė vaiduokliukus. O kur dar matematika? Norėdami sužinoti užkoduotą šventės pavadinimą, turėjo atlikti matematines užduotis. Taip pat mokiniams reikėjo pilyje „apgyvendinti“ šiurpes ir jas suvaidinti arba raiškiai perskaityti. Per pasaulio pažinimo pamoką komandos turėjo  išspręsti kryžiažodį „Šiurpnaktis“.                  

Kai visos užduotys buvo atliktos, mokiniai iš arčiau susipažino su Vėlinėmis. Vaikai sužinojo, kodėl yra tokia tradicija pagerbti mirusiuosius, kaip anksčiau žmonės tvarkydavo artimųjų kapus. Sužinojo, kad anksčiau žmonės sutvarkydavo niekieno nelankomą, apleistą kapą ir per Vėlines uždegdavo žvakelę. Gal ir dabar reikėtų mums laikytis šios tradicijos?