Mokytojai irgi mokosi

Vasario 23 dieną Pažagienių mokykloje-darželyje vyko kvalifikacijos tobulinimo renginys „Aktyvios ir interaktyvios veiklos – motyvacijos priemonė“.  Miesto meninio ugdymo mokytojų metodinis būrelis inicijavo renginį, kuriame dvi Panevėžio rajono meninio ugdymo mokytojos dalinosi gerąja patirtimi su miesto ir rajono ikimokyklinių ugdymo įstaigų meninio ugdymo mokytojomis. 

Seminare gerąja profesine patirtimi dalinosi dvi skirtingų įstaigų mokytojos. Jos viena kitą papildė pristatydamos ugdymo priemones ir veiklas, kurios pasiteisina jų veikloje ir padeda vaikams siekti geresnių rezultatų. Velžio vaikų l./d. „Šypsenėlė“ meninio ugdymo mokytoja metodininkė Danutė Pleskienė  ir Pažagienių mokyklos-darželio vyresn. muzikos mokytoja Enrika Valikonienė kolegėms pristatė ne tik paveikius ugdymo įrankius, bet ir nuoširdų mokytojų bendradarbiavimą. 

Pažagienių mokyklos-darželio kolektyvas didžiuojasi mokytoja Enrika, kuri skaitė pranešimą tema „Šiuolaikinio vaiko motyvacija”  ir įgyvendino praktinę veiklą „Vaiko motyvavimas – pasirenkant IKT priemones”.  Enrika pristatė IKT priemones, kurios panaudotos meniniame (muzikiniame) vaiko ugdyme, veikia motyvuojančiai, t.y. prasmingai įveiklina, skatina vaiką būti kūrybišku ir susidomėjusiu viso užsiėmimo metu. Išsamiau mokytojoms buvo pristatyta skaitmeninio ugdymo turinio kūrimo programa Wordwall, užduočių kūrimo galimybės ir pritaikomumas muzikos užsiėmimuose. 

Mokytoja Enrika po seminaro sako: „ … gera dalintis patirtimi ir labai skatinu visas  ikimokyklinio meninio ugdymo mokytojas nenustoti tobulėti, augti kartu su vaiku kiekviename žingsnyje,  o atliepiant ugdytinių poreikius ugdymas taps sėkmingu, patraukliu ir įdomiu.“