Vasaros spalvos VI

Greitai prabėgo laikas Pažagienių mokyklos-darželio stovykloje.

Pirmą dieną stovyklautojai vyko į Rumšiškes, Lietuvos liaudies buities muziejų. Buvo įdomu pamatyti atskirų regionų sodybų pastatus, sužinoti jų paskirtį, apžiūrėti namų apyvokos daiktus, juk apie tai kalbėta pasaulio pažinimo pamokų metu. Net miestelio pradžios mokykloje teko pabuvoti! Keli vaikai pasėdėjo tuometiniuose suoluose, paskambino varpeliu, apžiūrėjo patalpas, kuriose gyveno mokytojas.

Kitą dieną stovyklautojai aplankė Žagarę, miestą netoli Latvijos sienos. Edukacinėje erdvėje „Lėlių namai“ vaikai susitiko su lėlininke Aušra Petrauskiene. Įkvepiančioje ir jaukioje aplinkoje jie praturtino žinias apie lėles, pasidarė atminimui po kaliausę bei patyrė kūrybos džiaugsmą. Vėliau visi aplankė Žagarės dvarą. Gidė papasakojo, kam priklausė šie rūmai ir kokias istorijos paslaptis jie saugo. Čia visi kartu ieškojo lobio ir naudodamiesi 3 D virtualios realybės akiniais išvydo teatrališką dvarininkų gyvenimą.

Stovyklautojai džiaugėsi ir tradicine išvyka dviračiais į Šilagalį. Jos metu  mokėsi eismo taisyklių, saugaus elgesio kelyje, tobulino bendravimo ir komunikavimo komandoje įgūdžius.

Paskutinę dieną vaikai rinkosi po pietų. Pirmiausia apsilankė Upytės eksperimentiniame ūkyje. Čia sužinojo, kiek yra melžiamų karvių, kiek per dieną primelžiama pieno, pamatė melžimo procesą bei šaldytuvus, kuriuose laikomas pienas. Labai įdomu buvo pamatyti veršelius. Sužinojo, kaip ir kuo jie maitinami, kur laikomi, kokio amžiaus. Vėliau stovyklautojai aplankė Upytės piliakalnį, kuris dar vadinamas Čičinsko kalnu. Mokytoja Skirmantė papasakojo apie čia kitados prasmegusį dvarą, apie nedorėlį poną Čičinską. O smagiausia buvo Ėriškiuose, kur vaikai galėjo maudytis, šokinėti nuo tiltelio! Sugrįžus vakare į Pažagienius, laukė naktis mokykloje. Linksma temstant žaisti krepšinį, dalyvauti pagalvių mūšyje, kartu su draugais mėgautis pica ir pasišokti tikroje diskotekoje, kurią vedė renginių vedėjas Raimondas.

Manome, kad šių metų stovyklos veiklos buvo įdomios, turiningos, kuriose vaikai smagiai praleido laiką.