Lietuvos mažųjų žaidynių festivalis 2024

Jau treti metai mūsų mokykla-darželis dalyvauja Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) ir Respublikinės ikimokyklinio ugdymo kūno kultūros pedagogų asociacijos (RIUKKPA) organizuojamame  Lietuvos ikimokyklinio-priešmokyklinio ugdymo įstaigų projekte „Lietuvos mažųjų žaidynės 2024”.
Projekto tikslas – ugdyti 1-7 m. vaikų fizinį raštingumą, pritaikant naujai sukurtą fizinio raštingumo modelį ikimokyklinio ir pradinio mokyklinio amžiaus vaikams Lietuvoje.
Vaikai dalyvaudami projekte kas mėnesį vykdė organizatorių parengtas žaismingas, animuotas, virtualias fizinio raštingumo užduotis, kurios lavino ne tik vaikų fizinias galias, bet ir supažindino su populiariomis sporto šakomis.
Šiandien pas mus vyko „Lietuvos mažųjų žaidynių“ antrasis etapas –  festivalis į kurį atvyko svečiai iš Panevėžio r. Smilgių gimnazijos ikimokyklinio skyriaus.  Mažieji sportininkai prisistatė pademonstruodami savo talentus. Vaikų pasirodymus žiūrovai palydėjo gausiais aplodismentais. Vėliau žiūrovai ir dalyviai mankštinosi pagal linksmą Ąžuolo mankštą. Pasiruošę, kupini energijos ir geros nuotaikos vaikai dalyvavo smagiose dviejų įstaigų parengtose estafetėse, kuriose netruko sportinio užsidegimo ir azarto.
Renginiui pasibaigus supratome, kad  dvi įstaigas berndradarbiauti skatina noras stiprinti vaikų sveikatą, patirti judėjimo džiaugsmą ir draugystę.