Užgavėnės

Šiemet gamta kaip niekada pagailėjo didžiausio vaikų džiaugsmo – sniego. Tačiau nežiūrint į tai, darželio vaikučiai, pedagogai aktyviai ruošėsi Užgavėnių šventei. Grupėse visą savaitę kalbėta apie šventės tradicijas: Morės deginimą, Kanapinio ir Lašininio dvikovą, persirengėlius, blynų valgymą, didelį triukšmą, skambią ir įvairią šventės muziką.
Grupėse, padedami auklėtojų, vaikai kirpo, spalvino kaukes, su tėveliais galvojo apie aprangą, galvos apdangalus, kad šventės dieną atrodytų kiekvienas kuo originaliau, išradingiau.
Po pusryčių mokyklos – darželio priešmokyklinio ugdymo grupės persirengėliai kartu su čigone–muzikante  (meninio ugdymo vadove Kristina) ir Kanapiniu (auklėtoja Justina) vaikščiojo Pažagienių kaime, keldami triukšmą įvairiais barškalais, dainuodami dainas, šaukdami „Žiema, žiema, bėk iš kiemo, jau pavasaris ant kiemo“.
Vėliau visa persirengėlių palyda, persikėlė į mokyklą – darželį. Vaikščiojo į grupes, klases, nepamiršo aplankyti ir administracijos darbuotojų bei pasižiūrėti ar virtuvėje kepa Užgavėnių blynai. Daktaras (pavaduotoja Ramutė) visus  vaišino „liekarstva  pagaminta iš marių putų ir kiaulių srutų“. Palyda skandavo ,,Žiema, žiema bėk iš kiemo“ ir kvietė šventės šurmulį pratęsti darželio kieme, prie laužo.
Kieme  visi šventės dalyviai žaidė, dainavo, šmaikštavo, lauže sudegino pieštus blogus darbus, pyktį, pavydą ir visa kas bloga, išbandė jėgas traukdami virvę. Kokios Užgavėnės be Lašininio (auklėtoja Vida)  ir Kanapinio varžytuvių! Jos sukėlė daugiausia vaikų emocijų. Lašininio ir Kanapinio ginčą nutarta išspręsti virvės traukimo varžybose. Gausiausias vaikų būrys rikiavosi padėti Kanapiniui, todėl stipriau patraukus virvę varžytuves jis ir nugalėjo.

Visi mokyklos darželio ugdytiniai pasilinksminę grįžo į grupes ir klases, ten vaišinosi blynais. Pasibaigus Užgavėnių šurmuliui visi tikisi, kad žiema nebesugrįš ir netrukus sulauksime pavasario.