„Kaziuko kermošiaus linksmybės“

Kovo 2 d. mokykloje-darželyje šurmuliavo Kaziuko kermošius. Tiek darželio priešmokyklinės grupės vaikai, tiek mokiniai su dideliu nekantrumu laukė šios šventės. Papuošę priekystalius savo rankomis paruoštais darbeliais jie akimirkai tapo tikrais prekybininkais.
Šventę organizavo muzikos mokytoja Enrika ir antros klasės mokiniai bei jų mokytoja Vaida.
Tokią linksmą dieną pas mus svečiuose lankėsi Vytauto Mikalausko menų gimnazijos mokiniai, mažųjų kanklininkių ansamblis linksmomis melodijomis pradėjo šventę. O antros klasės berniukai visiems susirinkusiems perskaitė telegramą, pranešdami  puikią naujieną, kad pagaliau  baigėsi žiema. Muzikos mokytoja Enrika vaikams papasakojo apie Šv.Kazimierą bei Kaziuko mugės tradicijas. Skambant akordeono muzikai visi drauge sušokome ratelį „Graži mūsų šeimynėlė“. Antros klasės mergaitės  linksmomis eilėmis kvietė pradėti linksmiausią šventės dalį – prekybą. Tačiau, prieš prasidedant prekybiniam šurmuliui, visus esančius salėje  linksmomis polkomis linksmino Vytauto Mikalausko menų gimnazijos vyresniųjų gimnazistų kapela. Kantriai laukdami mokinukai suskubo prekiauti.
Pirkėjai mugėje galėjo įsigyti rankų darbo gaminių, įvairiausių suvenyrų. Smaližiams taip pat netrūko skanėstų: spurgų, pyragų, sausainių. Smagu, jog  mokiniai ir jų tėveliai bendradarbiaudami labai atsakingai ruošėsi mugei ir tai patvirtina ne tik prekių gausa, bet ir jų grožis.
Džiugu, kad prekeiviai nepamiršo laikytis prekybos kultūros taisyklių ir maloniai bei mandagiai bendravo su pirkėjais. Taigi šio Kaziuko  kermošiaus lankytojai išsinešė ne tik gausių lauktuvių, bet ir malonius įspūdžius.