„Auk sveikas ir laimingas II“

Nuo spalio 19 d. mūsų mokykloje buvo vykdomas projektas ,,Auk sveikas ir laimingas  II“. Projektą iniciavo Pažagienių mokyklos-darželio mokytoja Diana Meištaitė, kartu su Panevėžio rajono savivaldybės visuomenės sveikatos biuro, visuomenės sveikatos priežiūros specialiste Aušra Mikoliūnaite. Projekto prioritetinė kryptis, pagal kurią teikiamas projektas – vaikų ir jaunimo sveikatos išsaugojimas ir stiprinimas.
PROJEKTO TIKSLAS. Didinti mokinių fizinį aktyvumą, formuojant jų tinkamą laikyseną pradinėje mokykloje ir aptarti su tėvais  ydingos laikysenos sutrikimus.
Projektas yra tęstinis ir šiais metais buvo orientuotas į mokinių taisyklingos laikysenos formavimą. Išanalizavus praeitų metų vaikų sveikatos pažymėjimus, pastebėjome, kad taisyklingos laikysenos užsiėmimai yra būtini mokiniams. Keturiose užsiėmimuose dalyvavo 1-4 klasių mokiniai. Mokiniai projekto metu sužinojo apie ydingos laikysenos priežastis, o  praktinių užsiėmimų metu, kuriuos vedė du patyrę kineziterapeutai Justina Barzevičienė ir Saulius Paštukas išmokė korekcinių pratimų, kurie padėjo vaikams tinkamai formuoti laikyseną. Padidinus pratimų apimtį ir individualų taikymą, buvo dalinai stabilizuotas laikysenos sutrikimų progresavimas. Fizinio aktyvumo užsiėmimų metu stiprinama dalyvių sveikos gyvensenos nuostatos.
Gruodžio 5  d. vaikų tėvai ir mokytojai dalyvavo paskaitoje. ,,Ydinga laikysena ir jos keliami pavojai“. Tėvai buvo supažindinti, kaip didinant korekcinių pratimų apimtį ir individualų taikymą ir kaip sustabdyti vaikų laikysenos sutrikimų progresavimą ir ženkliai sumažinti jų kūno deformacijas.