„Ne vien pamokose drauge“

Kiekvienais metais rudenį vykdome vaikų socializacijos projektą „Ne vien pamokose drauge“. Projekto tikslas – mokyti vaikus tinkamai reaguoti, priimti ir išgyventi įvairias situacijas, nebijoti reikšti savo jausmų, kad jų poveikis būtų tausojantis vaiko fizinę ir psichinę sveikatą.

Todėl 2-4 kl. mokiniams buvo organizuojami psichologų užsiėmimai. Pirmo užsiėmimo metu „Pažink savo emocijas“ mokiniai susipažino su pagrindinėmis emocijomis, sužinojo ir patys parodė, kaip galima emocijas išreikšti, kaip atpažinti kito žmogaus emocijas. Antrojo užsiėmimo metu „Kaip galiu valdyti savo emocijas?“ mokiniai susipažino su būdais, kaip galima suvaldyti savo emocijas, aptarė būdus, ką galima daryti, kai supyksti, nuliūsti ar būna gėda.

Labai džiaugiamės, kad psichologės pravedė paskaitą tėvams „Padėk savo vaikui ugdyti emocinį intelektą“, kurios metu tėvai ne tik susipažino su būdais, kaip vaikai išreiškia ir išgyvena savo emocijas, bet ir galėjo užduoti įvairius klausimus šia tema. Buvo įdomu sužinoti, kodėl vaikų elgesys kartais skiriasi namuose ir mokykloje, kodėl negalima gėdinti vaikų…

Šie užsiėmimai su VŠĮ „Mokymų ir psichologinio konsultavimo centro“ psichologėmis Vitalija ir Gintare buvo reikšmingi, nes mokytojos ir mokiniai sužinojo, kad nereikia bijoti savo jausmų, o svarbu tinkamai reaguoti tam tikrose situacijose.