Kalėdų stebuklas

Artėja gražiausios metų šventės – šv. Kalėdos. Jos mūsų mokykloje-darželyje buvo paminėtos kitaip nei visada.

Mokytojos 1–2 kl. mokinius pakvietė susipažinti su meduolių atsiradimo istorija. Mokiniai žiūrėjo pateiktis, iš kurių sužinojo, kad kai kuriose šalyse meduoliai kepami tik prieš Kalėdas, o kitose – ištisus metus, kodėl seniau moterys vyrams įdėdavo meduolių į medžioklę, į kelionę ar net į karą. Vėliau vaikai sužinojo, kaip ir su kuo galima dekoruoti meduolius. Kokiais tik raštais nepapuošė meduolių?!

Vaikai dalyvavo ir „Linksmosiose estafetėse“. Čia turėjo susitelkti ir parodyti vikrumą, kaip moka susikaupti, išklausyti vienas kitą. Gerai pajudėję, mokiniai grįžo į klases. Pirmokai turėjo surasti, kur Kalėdų senelis paliko dovanų maišą. Ieškojo mokyklos koridoriuje, prie direktorės kabineto durų, sporto salėje… Pagaliau pavyko surasti! Antrokai norėdami draugui įteikti dovaną, turėjo sudėlioti dėlionę, tik tokiu būdu galėjo sužinoti draugo vardą. Tiek pirmokai, tiek antrokai buvo patenkinti dovanomis.

Šios bendros veiklos metu mokiniai geriau pažino save ir savo draugus, pagilino bendravimo įgūdžius. Meninės veiklos panaudojimas ne tik leido mokiniams išreikšti savo kūrybiškumą, bet ir mums, mokytojoms, suteikė vertingos informacijos apie vaikų žinias, besiformuojantį požiūrį į vertybes. Manome, kad šios šventės metu mokiniai suprato, kad „svarbu ne tai, kas po Kalėdų eglute, svarbu, kas aplink ją“ (Č. Braunas).