Mokomės virtuvėje kartu su mamomis

Antrokai pamokų metu mokėsi perskaityti ir suprasti negrožinį tekstą – receptą. Internete ar knygoje jų mamos padėjo surasti patinkantį patiekalą ir kartu jį pagamino. Vaikai siūlo paskanauti keksiukų, obuolių pyrago, spurgų, varškės deserto, lietinių blynų, atsigaivinti žiemos kokteiliu. Virtuvė, turbūt, yra ta vieta, kuri kelia pačius šilčiausius, mieliausius prisiminimus kiekvienam iš mūsų. Joje vyksta patys didžiausi stebuklai, gaminami patys skaniausi valgiai! Daug ko išmokstama…

 Vaikai savo receptus dailiai užrašė, o mamytėms buvo pasiūlyta sudalyvauti leidyklos Terra Publica organizuojamame konkurse ir prisidėti prie knygos kūrimo. Reikėjo atsiųsti valgį – tradicinį lietuvišką, ar tarptautinį, o gal pamėgtą ir išmoktą gaminti kokioje nors egzotiškoje šalyje. Galbūt, tai patiekalas, kurį gamino ar vis dar gamina jūsų mama, mamos mama ar jūs pati savo šeimai? Patiekalą, kurio skoniu visada pasitikite ir vežatės į svečius ar iškylas? Patiekalą, kuriuo mama palepina tik ypatingomis progomis? O gal be galo mėgstamą kasdienį jūsų šeimos valgį? 

 Į knygą, kurioje sudėta 150 mėgstamiausių šeimos receptų, pateko Adrianos, Jorio, Tonio mamų ir mokytojos Enrikos patiekalai. Kiekvienas autorius dovanų gavo spausdintą knygą ,,Mamos namų virtuvė“.