Meninio skaitymo konkursas

Jau tradicija tapo Pažagienių mokykloje-darželyje organizuojamas mokytojos metodininkės Dianos Meištaitės 1-4 klasių mokinių meninio skaitymo konkursas ,,Mano širdis dainuoja Lietuvai“. Jo tikslas – skatinti mokinius domėtis lietuvių kalba ir literatūra, ugdyti jų sakytinę kalbą, puoselėti meninio žodžio suvokimą.
Džiugu, kad šiemet dalyvavo net 19 mokinių. Tradicinis konkursas vyko netradiciškai. Buvo organizuotas virtualiai. Didžiausią AČIŪ tariame MOKINIŲ TĖVELIAMS, kad savo vaikams padėjo išsirinkti eilėraštį ir nufilmavo. Dėkojame muzikos mokytojai Enrikai, kad konkurso metu galėjome klausytis dainininkų atliekamų kūrinėlių ir klasių mokytojoms, padėjusioms pasiruošti savo auklėtiniams.
Akį džiugina albume sudėtos skaitovų deklamuotų eilėraščių spalvingos iliustracijos. Komisijai teko atsakingas darbas –  klausytis, ar skaitovas kalba garsiai, aiškiai, organiškai (natūraliai); ar geba įtaigiu žodžiu, mintimi ir emocija veikti klausytojus; kokia kalbos kultūros kokybė ir sceninė laikysena; suskaičiuoti mokinių balsavimo rezultatus ir išrinkti pačius geriausius skaitovus, kurie dalyvaus Panevėžio rajoniniame renginyje ,,Pavasaris pražydo žodžiais“.
1-2 kl. grupėje:   I vieta – Evita Čeponytė, II vieta – Beatričė Kasparavičiūtė, III vieta – Dainora Viksvaitė.
3-4 kl. grupėje:    I vieta – Ignas Meškinis, II vieta – Kajus Čeponis, III vieta – Airida Širvinskaitė.
Mūsų mokyklą rajoniniame meninio skaitymo konkurse atstovaus 1 kl. mokinė Evita Čeponytė ir 3 kl. mokinys Ignas Meškinis. SVEIKINAME Evitą ir Igną. Linkime sėkmės!