Projektinė diena „Paukščiai jau grįžta“

        Kovo 18 d. 2–3 klasių mokiniams vyko projektinė diena „Paukščiai jau grįžta“, skirta Pasaulinei Žemės dienai.

        Tą dieną mokiniams buvo pamokos kitaip. Pirmiausia vaikai dalyvavo viktorinoje, nes jau pažįsta nemažai paukščių (gandrą, varnėną, gervę, genį, žvirblį, varną ir kt.). Žino, kad rudenį kai kurie iš jų išskrenda į šiltuosius kraštus, o pavasarį parskrenda; kad suka lizdus ir deda kiaušinius. Daugelis miške, kaime ar mieste yra girdėję paukščių giesmių. Kai kurie žino paukščių pamėgdžiojimus.            

Vėliau mokiniai dalyvavo estafetėse, kuri komanda greičiau ir daugiau nupieš paukštelių, kuri sukurs gamtos paveikslą iš geometrinių figūrų ir išradingiau pristatys savo draugams. Per dailės ir technologijų pamoką porose vaikai vėlė paukštelius, kuriuos apgyvendins mokyklos-darželio koridoriaus erdvėse kartu su kitų klasių nuveltais drugeliais bei laumžirgiais. Taip pat mokiniams reikėjo perskaityti duotus paukščių aprašymus, susirasti jų trafaretus ir juose „apgyvendinti“ aprašymus. Vėliau – raiškiai perskaityti.                 

Kai visos užduotys buvo atliktos, galima buvo apibendrinti tos dienos veiklas. Džiugu, kad dauguma vaikų domisi savo krašto paukščiais, jų gyvenimu, prisideda prie kiekvienais metais Panevėžio gamtos mokyklos organizuojamos akcijos „Padovanok namus sparnuočiui“, kad mokosi bendrauti ir bendradarbiauti ne tik su bendraklasiais, bet ir su kitos klasės mokiniais.