Vasaros spalvos

 Greitai prabėgo vasaros stovykla. Aplankėme Ventės ragą, kur mokiniai galėjo susitikti su ornitologu Vytautu Jusiu. Jis parodė paukščių gaudykles, žiedus, kuriais žieduojami paukščiai. Mokiniai įlipo į 11 m aukščio švyturio bokštą, pasivaikščiojo 250 m ilgio molu.

Stovyklautojai labai džiaugėsi turistiniu žygiu dviračiais. Jo metu atsiskleidė vaikų bendradarbiavimo, pasitikėjimo savimi įgūdžiai. Boulingo, estafečių, kvadrato žaidimo metu mokiniai demonstravo fizinį aktyvumą, mokėjimą ilsėtis.

Stiprinant vaikų ekologinį mąstymą lankėmės Panevėžio regiono atliekų tvarkymo centre. Sąvartyno priežiūros specialistas Vaidas Aidukas supažindino vaikus su atliekų rūšiavimo tvarka, aptarė, kokią reikšmę turi rūšiavimas, su kokiomis problemomis susiduria atliekų tvarkymo centro darbuotojai.

Vaikai laukė ir susitikimo su ramygaliete menininke Laima Kiškiene. Čia jie įsitraukė į kūrybinę veiklą, kuri leido atsiskleisti prigimtinėms kūrybinėms galioms, fantazijai.

Stovyklautojai, lankydamiesi triušininkystės ūkyje Ėriškiuose, kartu su šeimininku Eduardu Kubiliumi statė aptvarą, kuriame vėliau apžiūrėjo įvairių spalvų ir atspalvių, dydžių triušius. Sužinojo, kuo jie šeriami, kiek laiko ilgaausių, ką siuva iš triušių kailių, kur realizuoja mėsą.

Aplankytas legendomis apipintas piliakalnis Upytėje. Vaikai domėjosi savo krašto istorija ir sužinojo, kad Čičinsko dvaras, Dievo valia prasmego į žemę. Toje vietoje yra didelis, apie 6 metrų gylio įdubimas. Smalsu buvo dairytis dauboje ir linksma bėgioti siaurais Čičinsko kalno takeliais.

Paskutinę stovyklos dieną – labai laukta nakvynė mokykloje. Smagiam naktinėjimui reikėjo pasiruošti: dalyvauti diskotekoje. Energingi šokiai, skambios dainos, šiuolaikinės mados – mokiniai buvo išradingi!

Vasaros stovyklos programa buvo orientuota į asmenybės ugdymą, kuri skatino vaikų savarankiškumą, savikontrolę, kūrybiškumą, pozityvaus elgesio įgūdžių formavimą. Manome, kad ir kitais metais mokiniai su džiaugsmu lauks ir dalyvaus vasaros stovyklos programoje.