Mokyklų atstovų sąskrydis

Graži Panevėžio r. švietimo įstaigų draugystė sukvietė bendram renginiui – mokytojų kolektyvų sąskrydžiui „Atostogos“, kurio tikslas – tęsti prieš pandemiją užsimezgusias tradicijas, užtikrinti ugdymo įstaigų kolektyvų bendravimą ir bendradarbiavimą.
Į Panevėžio r. Pažagienių mokyklą-darželį susirinko įstaigų komandos iš Dembavos vaikų lopšelio-darželio „Smalsutis“, Velžio lopšelio-darželio „Šypsenėlė“ ir Piniavos mokyklos-darželio.
Susibūrę drauge mokyklų ir darželių atstovės aptarė besibaigiantį aktyvųjį mokslo metų sezoną ir nusiteikė artėjančioms vasaros atostogoms dalyvaudamos ir atlikdamos smagias užduotis. Patikrinti dėmesingumą ir greitą reakciją mokytojas ir įstaigų vadoves kvietė užduotis „Perduok draugui lazdą“, vėliau sekė kūrybinės ir humoro jausmo nestokojančios veiklos, kvietusios dalyves nupiešti tobulą mokytoją, tobulą vaiką, realų mokytoją ir realų vaiką bei apgalvoti, kuo idealai skiriasi nuo realybės. Komandos šmaikščiai ir išradingai pristatė savo kūrinius. Kita užduotis – „Kahoot viktorina“. Dalyvėms teko pagalvoti, prisiminti, atsakyti į rimtus ir linksmus klausimus, susijusius su vaikais ir mokytojo darbu. Šiai užduočiai reikėjo ne tik pasirinkti teisingą atsakymą, bet ir labai greitai reaguoti. Dalyvės džiaugėsi ir plojimais sveikino Kahoot viktoriną laimėjusią mokytoją Laurą iš Piniavos mokyklos-darželio. Sekančioje užduotyje fantazija ir svajonės liejosi per kraštus – užduotis „Atostogų žemėlapis su atostogų šūkiu“. Komandos iš skirtingų mokyklų kūrė koliažus, pristatė savo išsvajotas ir nerealiai įspūdingas atostogas. Mokytojos pasidalino, kokias norėtų aplankyti šalis ir kokius norėtų ragauti patiekalus bei kokias numatė kelionės metu savo emocines būsenas. Paskutinė užduotis mokyklų komandoms, kuri buvo ir namų darbai atvykstant – „Iškylos lėkštė“. Sąskrydžio dalyvės šmaikščiai pristatė atsivežtą užkandžių lėkštę, tinkančią iškylai. Užkandžių lėkščių vaizdas, jų išradingi pristatymai ir skoniai sužavėjo visas. Susėdus į ratą prie bendro stalo, ragaujant kolegių ir savo ruoštas vaišes, apibendrinome besibaigiančius mokslo metus ir patirtus iššūkius bei aptarėme, kas bus aktualu kitais metais.
Ore dvelkiant vasaros atostogų nuotaikai labai smagu susiburti drauge, pajausti bendrystės jausmą, kartu pajuokauti, pažaisti, pabendrauti, viena kitą paskatinti, padrąsinti ir pasidžiaugti. Dėkojame sąskrydyje dalyvavusioms ugdymo įstaigų atstovėms ir visiems linkime gražios ir įspūdingos vasaros.

Pažagienių mokyklos-darželio direktoriaus pavaduotoja ugdymui Ingrida Šarachovienė