Ežiukas lėkštėje

Mitybos specialistai rekomenduoja ir nuolat akcentuoja, kad vaisiai būtini mūsų organizmui. Ne veltui vaisiai ir daržovės yra viena iš mitybos piramidės pagrindo dalių. Todėl labai svarbu ugdyti mokinių nuostatą į kasdienę šviežių daržovių ir vaisių vartojimo naudą, vitaminų ir mineralų svarbą.

Rugsėjo 30 d. Pažagienių vaikų darželyje mokykloje, ,,Pelėdžiukų“ grupėje vyko sveiko maisto užsiėmimas. Sveikatos priežiūros specialistė Loreta vaikus supažindino su sveikos mitybos piramide, paaiškino  kad daržovių teigiamas poveikis sveikatai susijęs su tuo, jog juose yra daug skaidulinių medžiagų, vitaminų, mineralinių bei kitų biologiškai aktyvių medžiagų. Vaikai sužinojo, kad vaisių ir daržovių reikia vartoti ne mažiau kaip penkis kartus per dieną, nes  juose gausu C, PP, A, K bei B grupės vitaminų, kitų mums naudingų medžiagų, taip pat mineralinių medžiagų – kalio, kalcio, fosforo, magnio, geležies, kurie labai reikalingi vaikų augimo periodu.

Užsiėmimo metu vaikai iš įvairių vaisių gamino ežiukus ir juos skaniai suvalgė. Šis užsiėmimas patiko. Jie įgavo daugiau žinių ir įgūdžių pasirenkant maisto produktus. Kaip skaniai pasigaminti įvairių vaisių ir daržovių patiekalų, kaip stiprinti savo imunitetą, kad atsispirtume įvairioms ligoms.

Visuomenės sveikatos priežiūros specialistė Loreta Klimkevičienė