Šamoto dirbtuvėse ,,Midenė“

tinklapiuiDSCF5133 tinklapiui DSCF5151 tinklapiui DSCF5139 tinklapiui DSCF5137Ketvirtokai dėkingi Igno Visockio mamai Rasai už kelionę į šamoto keramikos gaminių dirbtuves ,,Midenė“ Dembavoje. 
Ekskursijos metu daug pamatėme ir sužinojome. Čia dirbantys menininkai kuria įvairiausius molinius suvenyrus. Daug gamina pagal užsakovo pageidavimus. Net 90% produkcijos eksportuoja į užsienį: Vokietiją, Šveicariją, Belgiją, Prancūziją, Japoniją. ,,Molinukai“ keliauja po pasaulį ir dalyvauja parodose.
Mokiniai ne tik molinių dirbinių gamyba domėjosi. Patys pamėgino sukurti kažką gražaus. Pavyko! Visi iš šamoto nulipdė po raidę ir dubenėlį, juos papuošė. Štai, ketvirtokų mintys po apsilankymo šamoto dirbtuvėse. Ignas džiaugėsi, kad pavyko nulipdyti bitutę, Adriana – boružėlę, Vakarė – gėlytę, o Beatričė – mielą katinėlį. Dominykui su Arminu įdomiausia buvo klausytis apie dažų glazūravimui maišymą. Keista, kad nudažius molinuką viena spalva, po išdegimo, pamatai kitą spalvą. Rodos, dažai būtų stebuklingi. Kipras sužinojo, kad šie darbeliai džius 3 paras, vėliau keliaus į didžiulę krosnį, kur 900 laipsnių temperatūroje degs 17 valandų.
Su nekantrumu norime pamatyti savo kūrinius. Žadame suorganizuoti parodą. Laukite!