„Gandrų sutiktuvės“

Jau nuo seno žmonės manydavo, kad šilumą ant sparnų į gimtinę parneša paukščiai. Sugrįžę gandrai tarsi išvaiko paskutinius žiemos ledus. Baltasis gandras Lietuvoje – nacionalinis paukštis. Iki kovo pabaigos dažniausiai jau būna sugrįžę visi gandrai. Todėl Pažagienių mokykla-darželis kovo 30 d. smagiai šventė „Gandrų sutiktuves“.
Darželio salėje susirinko daug gandrų, šarkelių, varnelių bei varliukų. Šventės metu vaikai ne tik užtvirtino žinias apie paukštelius, bet ir aktyviai bei linksmai praleido laiką. Vaikai patys dekoravo gandrus ir puošė salę, žiūrėjo video apie paukščius, ir iš jų balsų spėliojo koks tai paukštis, minė mįsles, dainavo daineles, deklamavo eilėraščius, šoko ratelius, žaidė linksmose estafetėse. „Nykštukų“ grupės vaikai padainavo dainelę „Šarkelė, varnelė“. Priešmokyklinės grupės „gandriukai“ popieriniais puodeliais akomponavo „Gandro dainą“, o patys mažiausieji darželio „varliukai“ mums pašoko „Varlyčių šokį“. Taip pat šventės dalyviai galėjo pamatyti mini spektaklį pagal lietuvių liaudies pasaką „Gandras ir gervė“. (Aktoriai: gandras – Adomas, gervė – Andrėja, autorius – auklėtoja Asta).
Šventinio rytmečio „Gandrų sutiktuvės“ organizatorės (auklėtoja Asta ir meninio ugdymo vadovė Kristina) po smagiai praleisto laiko pavaišino išalkusius paukštelius ir varliukus skaniais „kirminukais“, ir palinkėjo pavasariškų dienų bei geros nuotaikos.