Respublikinė ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikų paroda-konkursas „Edukacinės bitutės-robotai „Bee-Bot“ ridena margučius“

Kovo mėn. ikimokyklinio ugdymo ir priešmokyklinio ugdymo mokytojos E. Tautkienė ir I. Šarachovienė organizavo respublikinę ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo įstaigų vaikų parodą-konkursą „Edukacinės bitutės-robotai „Bee-Bot“ ridena margučius“. Parodą-konkursą organizavo kartu su socialiniu partneriu ir rėmėju UAB „Biznio mašinų kompanija”. Parodos-konkurso tikslas – ugdyti ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų loginį ir strateginį  mąstymą, plėtoti technologijų ir programavimo gebėjimus bei įgūdžius vaikams patraukliais būdais ir formomis.

Konkurse dalyvavo dalyviai iš 120 švietimo įstaigų. Jie  kūrė edukacinių  bitučių „Bee-Bot” arba kitokių edukacinių robotukų kilimėlius velykine tematika. Kilimėlius išbandė veiklose su vaikais.

Apibendrinus visų dalyvių kilimėlius pastebėjome, kad nemaža dalis kilimėlių lavina vaikų pažintinius gebėjimus, skatina loginį mąstymą ir erdvinius gebėjimus. Dalis kilimėlių skirti įtvirtinti skaičiavimo, skaitymo ir rašymo įgūdžius, pažinti spalvas, geometrines figūras ir pakartoti gamtamokslines žinias.

Visa parodos-konkurso medžiaga patalpinta socialinio partnerio tinklalapyje www.ismaniklase.lt/bitutes, ir facebook  paskyroje https://www.facebook.com/DarzeliamsIrMokykloms

Balsavimo būdu facebook paskyroje buvo išrinkti trys daugiausia patiktukų surinkę kilimėliai. Šių kilimėlių autoriai buvo apdovanoti socialinio partnerio įsteigtais solidžiais prizais. I vietos nugalėtojai –  veikla „Surink Velykinius margučius” (ID: 3351) 1113 balsai, apdovanoti – 2 vnt. edukacinių robotų visureigių, 2 vnt. robotų skaitytuvų. II vietos nugalėtojai – veikla „Kiaušiniavimas miške“ (ID: 3292), 742 balsai, apdovanoti – 3 vnt. programavimo žaidimų „Scottie-Go” ir robotų – bitučių jutikliu su teminėmis sienelėmis. III vietos nugalėjai – veikla „Velykiniai emociukai” (ID: 3231), 427 balsai, apdovanoti – robotų-bitučių jutikliu, teminėmis sienelėmis, stumdukų komplektu, tunelių komplektu ir modoliniu keliu. Papildomai įsteigtu konkurso organizatorių prizu, kurio nugalėtoją išrinko Pažagienių mokyklos-darželio organizatoriai, apdovanoti – Samsung Galaxy Tab A planšetiniu kompiuteriu. Prizas atiteko veiklos „Kur slepiasi kiškutis?” (ID: 3394) autoriams.

Sveikiname nugalėtojus ir dėkojame visiems dalyviams už drąsą ir pasiryžimą įdomiai ir sumaniai pritaikyti edukacinius robotukus veiklose. Dėkojame socialiniui partneriui ir rėmėjui UAB „Biznio mašinų kompanija” už idėjos palaikymą ir įsteigtus prizus.

Visas švietimo įstaigas kviečiame pasinaudoti edukacinių bitučių „Bee-Bot” arba kitokių edukacinių robotukų  kilimėlių idėjomis. Jos patalpintos tinklalapyje www.ismaniklase.lt